Hoe we te
werk gaan

TIM voeding baseert al het advies op het gebied van voeding aan de hand van de wet van behoud van energie. Energie kan niet uit het niets ontstaan en kan ook niet verdwijnen. Simpel gezegd betekent het dat een tekort aan energie (calorieën) vrij gemaakt moet worden door vet te verbranden en dat een overschot aan energie (calorieën) wordt opgeslagen als vet. Daarom is de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt onlosmakelijk verbonden is met de hoeveelheid calorieën die je verbruikt. Wil je afvallen dan moet je dus minder calorieën eten dan dat je verbruikt en vice versa. 

Wat maakt
tim voeding anders

MAcrO's

'Maar hoe zit het dan met macro’s (eiwitten, koolhydraten en vetten), die moeten toch in verhouding zijn met elkaar?'

De verhoudingen van je macro’s zijn een persoonlijke voorkeur. Uiteindelijk gaat het alleen om de calorieën. Toch is het aan te raden om wat meer eiwitten te eten wanneer je wil afvallen, omdat eiwitten een langer verzadigd gevoel geven dan bijvoorbeeld koolhydraten. Vetten bevatten relatief de meeste calorieën per gram, dus wanneer je veel vette voedingsmiddelen eet kun je minder eten tot je een bepaalde hoeveelheid calorieën bereikt hebt. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen. TIM voeding biedt een pakket aan waarbij je hier niet meer over na hoeft te denken, maar indien gewenst je wel kan begeleiden in het maken van bewuste keuzes.

KOOLHYDRATEN

'Van koolhydraten word je toch dik?'

Absoluut niet. Van een overschot aan calorieën word je dik. Wel is het zo dat je van alleen koolhydraten snel weer een hongergevoel krijgt. Daarom is het belangrijk om er vezels, eiwitten of gezonde vetten bij te eten zodat de koolhydraten langzamer in je lichaam worden opgenomen. TIM voeding houdt bij alle voedingsschema’s rekening met een gezonde balans in voeding om het hongergevoel weg te nemen.

GEZONDE VETTEN

'Gezonde vetten kan ik toch onbeperkt eten?'

Dat is een mythe. Vetten bevatten relatief de meeste calorieën per gram, dat betekent dat je door vet te eten sneller meer calorieën binnenkrijgt. Van een overschot aan calorieën word je weer dik. Daarom is balans in voedingsstoffen belangrijk, iets waar TIM voeding een meester in is.