Training. Informatie. Motivatie.

Tim de roo

Tim, oprichter van TIM voeding, is zelf al van jongs af aan erg actief geweest op het gebied van allerlei sporten. Hij heeft gevoetbald, getennist, jiu jitsu gedaan, gebokst en uiteindelijk zijn passie gevonden in de sportschool. Sport is voor hem altijd een uitlaatklep geweest, maar zijn eerste bezoek in de sportschool vond pas plaats toen Tim 17 jaar oud was. Trainen met zware gewichten en de concentratie op het aanspannen van de juiste spieren, ziet hij als een vorm van mediatie. 

10 jaar ervaring

Na ongeveer een jaar trainen, was het voor hem tijd om zijn sport naar een nieuw niveau te tillen. Zoals met zo goed als alle sporten, houdt dat in dat je voeding aangepast moet worden aan je manier van trainen en je doel. Hij kwam tot de conclusie dat voeding eigenlijk een veel grotere impact had op zijn resultaten in de sportschool dan dat hij  had verwacht. In de jaren die daarop volgde heeft hij enorm veel research gedaan en vooral ook enorm veel geprobeerd. Het keto-dieet, vasten-dieet, highcarb-dieet, noem maar wat op en Tim heeft het vast wel eens geprobeerd. Alles voor een beter resultaat in de sportschool toch? Uiteindelijk kwam hij tot de keiharde conclusie dat er geen magische oplossing is die het allemaal sneller laat gaan.

De absolute basis

Het komt allemaal neer op een aantal simpele regels:

  • Wanneer de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt groter is dan dat je verbruikt slaat je lichaam vet op.
  • Wanneer de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt kleiner is dan dat je verbruikt gaat je lichaam vet verbranden.
  • Je hebt een gebalanceerd voedingspatroon nodig om een gezond lichaam te hebben met een gezonde hormoonhuishouding zodat je metabolisme optimaal werkt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten aan verbonden die veel dieper op de stof ingaan zoals bloedsuikerspiegel, vezels, vitamine en mineralen, externe factoren zoals stress en lichaamsbeweging. In de regel zorgt een gebalanceerde voeding voor een goede verhoudingen in vitamines, geen pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en een gezonde hormoonhuishouding. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je minder snel last hebt van stress en meer energie en motivatie hebt om te bewegen of sporten.

Eigen overwinning

In 2018 heeft Tim voor het eerst meegedaan aan een bodybuildwedstrijd. Hij is daar derde geworden en was erg tevreden met het resultaat, maar toch voelde het alsof hij geen eerlijke kans had. In de wereld van het bodybuilden zijn middelen die helpen bij de spieropbouw niet meer weg te denken en dit zie je ook terug in de atleten. Als naturel bodybuilder is hij toen op zoek gegaan naar een federatie waarbij er actief gecontroleerd wordt op doping. Hij kwam terecht bij de INBA, deze federatie controleert streng op doping binnen en buiten wedstrijdverband. Momenteel is hij trots lid van de INBA en heeft hij (uiteraard) al zijn dopingcontroles goed doorstaan.

Op verzoek van een vriend is Tim begonnen met het maken van een voedingsschema. Hij wilde afvallen en het lukte hem niet op eigen houtje. Dit bleek erg goed te gaan en na een aantal weken was hij al enkele kilo’s kwijt. Van het een kwam het ander en voor hij het wist maakte Tim voor zijn directe omgeving schema’s. Hij haalde er enorm veel plezier uit om met zijn door ervaring opgedane kennis mensen te helpen en besloot het wat serieuzer aan te gaan pakken.